Home Aparatura Medicala Cem-Tech Utilizare Contraindicatii Cem-TermoDiagnostic Imprinturi Spectrale Consiliere si Consultanta Medicala Contact

Restrictii in utilizarea aparaturii Cem-Termodiagnostic

Aparatul CEM-ThermoDiagnostic este utilizat pentru masurarea temperaturii diferitelor suprafete cu ajutorul radiatiilor infrarosii si este pus la dispozitie de producatori in 2 variante – fara software si cu software (cu posibilitatea de obtine o termograma  in culori a suprafetelor analizate).

Ambele variante ale aparatului capteaza de la distanta radiatiile infrarosii ale diferitelor obiecte, inclusiv tegumente, si nu emit radiatii pe durata procesului de masurare a temperaturii, de aceea pot fi utilizate fara nici un fel de restrictii.

Varianta de termometru cu software poate fi conectata la calculator prin canal wireless, frecventa canalului wireless si puterea radiatiei (de maxim 10 mkW/cm2) pot fi utilizate fara restrictii.

Utilizarea Aparatului CEM-ThermoDiagnostic presupune aplicarea acelorasi norme si reguli, ca si in cazul utilizarii profilactice a aparatelor si dispozitivelor casnice: lupe (folosite pentru autoexaminare si de catre medicii dermatologi), oglinzi (ca element de autoexaminare), fotografii ale locului examinat (pentru consultatii prin internet, expertize, etc.), aparate pentru masurarea inaltimii sau greutatii corpului, etc.

Masurarea exacta a temperaturii locale a pielii cu ajutorul infrarosiilor implica utilizarea obligatorie a unui prelungitor, inclus in setul de livrare.

Aparatul poate fi dezinfectat cu o solutie de spirt medicinal, evitand scurgerea lichidului pe senzor sau inauntrul aparatului. Prelungitorul poate fi dezinfectat prin orice metoda, chiar si sterilizat.

Cu conditia respectarii regulilor tehnice de utilizare, producatorul garanteaza o masurare exacta a temperaturii cu ajutorul infrarosiilor si obtinerea unei termograme corespunzatoare.

Rezultatele masuratorilor efectuate cu CEM-ThermoDiagnostic, incluzand autoexaminarea, pot fi interpretate numai de catre specialisti.  Autorii nu sunt responsabili pentru interpretarea gresita a rezultatelor masurarii temperaturii.

In cazul unei utilizari periodice a aparatului (de exemplu, pentru autocontrolul termo-simptomelor bolilor cronice), fiecare utilizator, dobandind cunostintele necesare in urma consultarii unui specialist, poate cu timpul sa interpreteze singur rezultatele termogramei, la fel cum poate controla cu ajutorul greutatilor masa corpului in cazul tratamentului obezitatii, sau cu ajutorul oglinzii starea pielii in cazul tratamentului celulitei si al altor boli ale pielii, etc.

In cazul aparitiei unor dificultati in interpretarea rezultatelor termogramei, este obligatorie consultarea unui specialist.

Este interzisa utilizarea aparatului CEM-ThermoDiagnostic, precum si a prelungitorului special inclus in setul standard, pentru masurarea temperaturii tegumentelor sau mucoaselor care prezinta leziuni.
 
Aparatul contine piese de dimensiuni mici. Este interzisa pastrarea sa in locuri accesibile copiilor si animalelor domestice.